یکی از وظایف مشاورین املاک حرفهای ارائه مشاوره ساخت، خرید یا فروش است. یکی از تواناییهای ضروری برای مشاورین املاک در این خصوص، توانایی تحلیل سود ساخت و ساز است. در این مقاله روش تحلیل سود ساخت مسکن را با توجه به نسبت قیمت زمین به آپارتمان بررسی میکنیم.
چه عواملی در سود ساخت مسکن موثر هستند؟
به طور کلی میتوان گفت ۳ عامل زیر تعیین کننده سود ساخت هستند:
- قیمت زمین
- هزینه ساخت
- قیمت نوساز
به عبارت دیگر، سود ساخت با استفاده از فرمول زیر قابل محاسبه است:
سود ساخت = (قیمت زمین + هزینه ساخت) – قیمت نوساز
همانطور که میبینید، زمانی سود ساخت افزایش مییابد که قیمت نوساز بالاتر بوده، قیمت زمین و هزینه ساخت پایینتر باشد. با توجه به این حقیقت که هر چه قیمت نوساز بالاتر باشد، قیمت زمین نیز بالاتر خواهد بود، در نتیجه موضوع نسبت قیمت زمین به آپارتمان به امری تعیین کننده تبدیل میشود.
پیش از اینکه به این مسئله بپردازیم، موضوع هزینه ساخت را به صورت مختصر بررسی میکنیم.
بررسی تاثیر هزینه ساخت در سود ساخت و ساز
به طور کل هزینه ساخت را میتوان به دو بخش تقسیمبندی کرد:
- هزینه ساخت تا پایان مرحله سفت کاری
- هزینه ساخت مربوط به نازک کاری
هزینه ساخت تا مرحله سفت کاری تقریبا در نقاط مختلف یکسان است. یعنی این هزینه در جاهای مختلف شهر تفاوتی ندارد. عاملی که میتواند روی هزینه ساخت اثر گذار باشد، هزینه مربوط به مرحله نازک کاری است.
طبیعتاً اگر زمین مورد نظر در پایین شهر باشد، منطقی است که پایینترین هزینه نازک کاری را برای ساخت و ساز در نظر بگیریم. همچنین اگر زمین در مناطق مرفه نشین و بالا شهر باشد، میتوان برای نازک کاری هزینه بیشتری صرف کرد.
به عنوان مثال اگر در حال حاضر کف هزینه ساخت و ساز ۲ و نیم میلیون تومان به ازای هر متر مربع باشد، برای ساخت یک خانه کاملا خوب (از نظر نازک کاری) میتوان این هزینه را تا ۴ میلیون تومان و برای یک خانه لاکچری میتوانید این رقم را مثلا تا ۷ میلیون تومان افزایش دهید.
نکات مهم در محاسبه هزینه ساخت و ساز
برای محاسبه هزینه کلی ساخت در فرمولی که بالاتر به آن اشاره کردیم، باید مراقب باشید که قیمت هر متر مربع ساخت را در متراژ زمین ضرب نکنید. فرمول درست برای محاسبه هزینه ساخت عبارت است از:
هزینه ساخت = هزینه هر متر مربع ساخت × زیربنای مفید
زیربنای مفید نیز با توجه به ۳ فاکتور زیر بدست میآید:
- متراژ کلی زمین
- درصد ساخت زمین
- تراکم
برای محاسبه زیربنای مفید میتوانید از این فرمول استفاده کنید:
زیربنای مفید = تراکم × (متراژ کلی زمین × درصد ساخت زمین)
مثلا اگر زمین مورد نظر ۳۰۰ متر بوده و ۶۰ درصد اجازه ساخت داشته باشد و تراکم آن ۴ باشد، زیربنای مفید به این ترتیب محاسبه میشود:
۷۲۰ = ۴ × (۳۰۰ × ۶۰٪)
با فرض اینکه هزینه ساخت هر متر مربع ۳ میلیون تومان است، هزینه کل ساخت که باید در فرمول سود ساخت قرار گیرد معادل ۲ میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان است.
پیشنهاد میکنیم مقاله مربوط به درصد ساخت زمین را حتما مطالعه کنید، تا از تاثیر آن در سرمایهگذاری آگاه شده و نکات مهم در خصوص مسئله کارشناسی و انتخاب زمین را به طور کامل بیاموزید تا بدانید چند درصد زمین را میتوان ساخت.
همانطور که میبینید، از یک طرف امکان مانور کمی روی هزینه ساخت و ساز وجود دارد. از طرف دیگر قیمت نوساز منطقه عاملی است که کنترلی بر آن نداریم. در نتیجه میتوان گفت قیمت زمین، عاملی کلیدی در بررسی سود ساخت است.
اینجاست که مسئله نسبت قیمت زمین به آپارتمان و بررسی تاثیر آن در سود ساخت اهمیت خود را به رخ میکشد. در ادامه این موضوع را بررسی میکنیم.
روش محاسبه سود ساخت و ساز
مجددا فرمول محاسبه سود ساخت را یادآوری میکنیم:
سود ساخت و ساز = (قیمت زمین + هزینه ساخت) – قیمت نوساز
توضیح دادیم که هزینه ساخت چگونه و با چه فرمولی محاسبه میشود. در این بخش به طور مختصر روش محاسبه قیمت نوساز را مرور میکنیم.
فرض کنید با بررسیهایی انجام شده میدانید قیمت هر متر مربع بنای نوساز ۲۰ میلیون تومان است. اگر متراژ زمین شما ۳۰۰ متر باشد، برای محاسبه قیمت نوساز نباید ۲۰ میلیون تومان را در ۳۰۰ متر ضرب کنید.
همانطور که برای محاسبه هزینه ساخت به جای متراژ کل زمین، زیربنای مفید را ملاک قرار دادیم، برای محاسبه قیمت نوساز ملک مورد نظر نیز باید متراژ مفید را در نظر بگیریم.
بنابراین با فرض ۳۰۰ متر مربع زمین، ۶۰ درصد اجازه ساخت، تراکم ۴ و قیمت هر متر مربع نوساز ۲۰ میلیون تومان، قیمت نوساز به این ترتیب محاسبه میشود:
قیمت نوساز = قیمت هر متر مربع نوساز × [ تراکم × (متراژ کل زمین × درصد ساخت زمین)]
۱۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان = ۲۰ میلیون × [۴ × (۳۰۰ × ۶۰٪)]
فرض میکنیم قیمت زمین نیز متری ۳۰ میلیون تومان است. قبلا هزینه ساخت برای این مثال را محاسبه کرده بودیم. بنابراین تا حالا به این ارقام رسیدهایم:
- قیمت کل زمین: 9 میلیارد تومان = 30 میلیون تومان × ۳۰۰ متر مربع
- هزینه کل ساخت: ۲ میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان
- قیمت کل نوساز: ۱۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان
بنابراین سود ساخت و ساز به این ترتیب قابل محاسبه است:
۳ میلیارد و ۲۴۰ میلیون = (9 میلیارد + ۲ میلیارد و ۱۶۰) – ۱۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون
تا این مرحله روش محاسبه سود ساخت را آموختهایم. در ادامه موضوع نسبت قیمت زمین به آپارتمان را عمیقتر مورد بررسی قرار داده و نکاتی کاربردی برای ارائه مشاوره سرمایهگذاری، در اختیار مشاورین املاک قرار میدهیم.
بررسی نسبت قیمت زمین به آپارتمان و اثر آن در سود ساخت
نکته مهمی که باید در ابتدای این بحث به آن توجه کنید این است که نمیتوان هیچ نسبت ثابتی بین قیمت زمین و آپارتمان فرض کرد. هر چند قیمت زمین و آپارتمان تحت تاثیر یکدیگر قرار دارند، اما قیمت هر یک به عوامل مختلفی بستگی دارد.
بنابراین این تصور که اگر نسبت قیمت یک زمین به آپارتمان فلان است، میتوان بر اساس همین نسبت قیمت زمین یا آپارتمان دیگری را تخمین زد، تصور کاملا اشتباهی است.
اما نکته طلایی این جاست که بر اساس نسبت قیمت زمین به آپارتمان میتوان به ۳ نتیجهگیری رسید:
- میزان سود حاصل از ساخت و ساز
- منطقی بودن خرید زمین برای ساخت و ساز
- تشخیص مناسب بودن زمان برای خرید زمین جهت ساخت و ساز
در ادامه هر یک از این موارد را به صورت مفید و مختصر بررسی میکنیم.
۱- تاثیر نسبت قیمت زمین به آپارتمان در سود ساخت و ساز
برای شفاف شدن اثر نسبت قیمت زمین به آپارتمان کار را با دو مثال ادامه میدهیم. ، اطلاعات مثال اول را جهت یادآوری مجددا ذکر میکنیم:
- متراژ زمین: ۳۰۰ متر
- قیمت هر متر مربع زمین: 30 میلیون تومان
- تراکم: ۴
- درصد ساخت: ۶۰ درصد
- هزینه هر متر مربع ساخت: ۳ میلیون تومان
- قیمت هر متر مربع نوساز: ۲۰ میلیون تومان
- قیمت کل نوساز: ۱۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان
- هزینه کل ساخت: ۲ میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان
- قیمت کل زمین: ۹ میلیارد تومان
- سود ساخت: 3 میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان
برای مثال دوم، متراژ زمین، تراکم و درصد ساخت را مانند مثال قبل فرض میکنیم. اما قیمت هر متر مربع زمین را 42 میلیون تومان، قیمت هر متر مربع آپارتمان نوساز را ۳۰ میلیون تومان و هزینه ساخت هر متر مربع را ۵ میلیون تومان در نظر میگیریم.
در مثال دوم قیمت کل نوساز، قیمت کل زمین و هزینه کل ساخت عبارتند از:
- هزینه کل ساخت: ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان
- قیمت کل نوساز: ۲۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان
- قیمت کل زمین: 12 میلیارد و 600 میلیون تومان
در نتیجه سود حال از ساخت و ساز در این مثال این گونه محاسبه میشود:
5 میلیارد و 4۰۰ میلیون = (12 میلیارد و 600 میلیون+۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون) – ۲۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون
در مثال اول نسبت قیمت زمین به آپارتمان، 30 به ۲۰ (یا 150 درصد) بود. در مثال دوم، این نسبت معادل 42 به 30 (یا 140 درصد) است.
آیا نسبت قیمت زمین به آپارتمان فاکتور مناسبی برای تحلیل سود دهی است؟
احتمالا با توجه به این اعداد تصور میکنید که اگر نسبت قیمت زمین به آپارتمان کمتر باشد، سود بیشتری حاصل خواهد شد. این نتیجهگیری در نگاه اول درست به نظر میرسد. اما باید به این نکته توجه کنید که در واقعیت عوامل زیادی در سود سازنده اثر گذارند.
به عنوان نمونه اگر در همین مثال هزینه ساخت و ساز را تغییر دهیم، نتیجه میتواند تغییر کند. علاوه بر این عوامل مختلفی مثل میزان تراکم، درصد ساخت و… روی این محاسبات اثر گذارند.
البته نباید فراموش کرد که فاکتورهایی مثل تراکم و درصد ساخت به طور مستقیم روی قیمت زمین و همینطور روی سود حاصل از ساخت و ساز موثرند. بنابراین شما نمیتوانید با محاسبه یک فاکتور به نام نسبت قیمت زمین به آپارتمان سود دهی ساخت و ساز را تحلیل کنید.
اما بدیهی است که به عنوان یک مشاور حرفهای، باید توانایی محاسبه چنین مواردی را داشته باشید.
۲- بررسی منطقی بودن خرید زمین برای ساخت و ساز
هر چند سود بالاتر همیشه جذاب است. اما زمانی این سود منطقی است که تناسب آن با هزینه انجام شده را بررسی کنیم. به عبارت دیگر با بررسی درصد سود کسب شده، میتوانیم منطقی بودن خرید را دقیقتر بررسی کنیم.
برای محاسبه درصد سود کسب شده باید از فرمول زیر استفاده کنید:
درصد سود = ۱۰۰ × [سود حاصل از ساخت تقسیم بر (هزینه کل ساخت + قیمت کل زمین)]
برای روشنتر شدن روش محاسبه، درصد سود را در دو مثال بالا بدست میآوریم. در مثال اول سود حاصل از ساخت ۳ میلیارد و ۲۴۰ میلیون و مجموع هزینهها، شامل هزینه ساخت و خرید زمین، ۱۱ میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان بود. بنابراین سود ساخت به این ترتیب قابل محاسبه است:
29 درصد = ۱۰۰ × (۳ میلیارد و ۲۴۰ میلیون تقسیم بر 11 میلیارد و 160 میلیون)
در مثال دوم مجموع سود حاصل از ساخت معادل 5 میلیارد و 4۰۰ میلیون و مجموعه هزینه ساخت و قیمت زمین معادل ۱۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون بود. در نتیجه درصد سود اینگونه محاسبه میشود:
۳۳.۳ درصد = ۱۰۰ × (۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تقسیم بر ۱۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون)
همان طور که مشاهده میکنید، سود در مثال اول معادل ۲۹ درصد و در مثال دوم ۳۳.۳ درصد است.
چند نکته مهم در ارائه مشاوره برای مشاورین املاک
سود مثال دوم حدود ۱ میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان بیشتر از سود مثال اول است. اما با توجه به هزینههای انجام شده، صرفا ۴.۳ درصد سود بیشتر نصیب سازنده میشود.
به عبارت دیگر، در مثال اول، سازنده با ۱۱ میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان، سود ۲۹ درصدی کسب کرده و در مثال دوم با ۱۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان سود ۳۳.۳ درصدی. یعنی با حدود ۵ میلیارد تومان سرمایهگذاری بیشتر (۴۴.۸ درصد افزایش سرمایهگذاری)، فقط ۴.۳ درصد افزایش سود داشته است.
شما به عنوان مشاور املاک حرفهای، باید به این اعداد و ارقام، شرایط بازار و منطقی بودن میزان سود توجه کنید تا بتوانید مشاورهای هوشمندانه ارائه کنید.
اگر شما به عنوان یک مشاور املاک حرفهای بتوانید به این ترتیب به مشتریان، مخصوصا سازندهها مشاوره دهید و میزان سود و منطقی بودن آن را برای ایشان محاسبه کنید، شکی نیست که جایگاه خود را به عنوان یک فرد حرفهای و آگاه در ذهن آنها ثبت خواهید کرد.
بیشتر بخوانید: جلوگیری از دور زدن مشاور املاک
۳- تشخیص زمان مناسب برای خرید زمین با توجه به نسبت قیمت زمین به آپارتمان
مشاورین املاک برای ارائه مشاوره در خصوص زمان مناسب جهت خرید زمین برای ساخت و ساز، میتوانند به دو فاکتور توجه کنند:
- درصد سود
- تغییرات در نسبت قیمت زمین به آپارتمان
توجه داشته باشید که حداقل سود منطقی برای ساخت و ساز ۳۰ درصد است. پس اگر میخواهید در این خصوص مشاوره بدهید، باید درصد سود حاصل از ساخت و ساز را با توجه به توضیحات ارائه شده محاسبه کنید. اگر این درصد مساوی یا بیشتر از ۳۰ بود، زمان مناسبی برای خرید و ساخت و ساز است.
در حالت دوم میتوانید به تغییرات نسبت قیمت زمین به آپارتمان توجه کنید. البته باید توجه داشته باشید که قیمت زمین و آپارتمان تحت تاثیر عوامل متفاوتی رشد میکنند. بنابراین هر زمان ممکن است نسبت قیمت یک زمین به قیمت آپارتمان نوساز تغییر کند.
شما به عنوان یک مشاور املاک فعال، میتوانید با رصد این تغییرات، به مشتریان وفادار و سازندگانی که با آنها همکاری دارید، سیگنال خرید یا عدم خرید بدهید. به این ترتیب که هر وقت تغییرات نسبت قیمت زمین به آپارتمان کاهشی شد، زمان مناسبی برای خرید است.
امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. در صورتی که در سوال یا ابهامی برای شما باقی مانده است، سوالات خود را در بخش نظرات در انتهای این مقاله مطرح کنید.
سوالات متداول نحوه محاسبه سود ساخت و ساز
فرمول محاسبه سود ساخت و ساز چیست؟
سود ساخت و ساز با این فرمول محاسبه میشود: سود ساخت = (قیمت زمین + هزینه ساخت) – قیمت نوساز
سود ساخت و ساز چند درصد است؟
عوامل بسیاری در سود ساخت و ساز موثر هستند، عواملی مثل: قیمت زمین، قیمت تمام شده ساخت، قیمت ملک نوساز، عوارض شهرداری و غیره همگی عواملی هستند که نقش موثر در درصد سود ساخت و ساز تاثیر دارند.
بسیار عالی واضح و توضیح منطقی ، چطور میتونیم فایل pdfداشته باشیم از ابن پست ؟
سلام دوست عزیز
ممنون از نظر لطف شما.
هر زمان تمایل داشته باشید میتوانید به این پست دسترسی داشته باشید. در صورت تمایل به ارسال این پست برای دیگران، میتوانید لینک مقاله را ارسال کنید.
درود بر شما
در فرمول محسابه هزینه ساخت،صحبت از متراژ مفید کردید ابن در حالیست که هزینه لازم برای حیاط سازی،لابی،پارکینگ ها و روف گاردن را در نظر نگرفتید.
اگر این هزینه ها را در قالب متراژ مفید در نظر گرفتید لطفا برایم توضیح دهید.
سپاس
سلام دوست عزیز
در واقع هزینههایی که فرمودید، در متراژ مفید سرشکن میشوند.
سلام
بسيارجالب وجذاب
اگه امكان داره فايل pdf برامن ايميل فرماييد
باسپاس
سلام و عرض ادب جناب جعفریان
با عرض پوزش. امکان ارسال نسخه PDF مقاله را نداریم. شما هر زمان که تمایل داشته باشید میتوانید در سایت به این مقاله دسترسی داشته باشید.
برای محاسبه قیمت نوساز نباید متراژ مفید کل زیر بنا رو ضرب در قیمت هر متر نوساز میکردین؟ شما متراژ کل زیر بنا رو در قیمت هر متر نوساز ضرب کردی
با توجه به اینکه در برخی از شهرها، در زمان فروش متراژ انباری و نصف متراژ پارکینک جزو متراژ مفید حساب میشود، به همین دلیل، مشاعات هر طبقه را مابه ازای آن قراردادیم. البته به این نکته توجه داشته باشید که این روش محاسبه با ضریب خطای بسیار پایینی، تقریبی است.
سپاس. واقعا جامع بود. فقط راه پله و پارکینگ و انباری رو چطور در بنای مفید محاسبه میکنید؟
سلام جناب لطیفی عزیز
توجه داشته باشید که ما در فرمول، کل زیربنا را لحاظ کردهایم، نه صرفا زیربنای مفید را. دلیل این مطلب این است که در برخی از شهرها، پارکینگ و انباری جزو زیربنای مفید حساب شده، در برخی دیگر از شهرها نصف پارکینگ جزو زیربنای مفید حساب میشود و در کل روشهای محاسبه متفاوت است. بنابراین ما مشاعات را به عنوان معوض این متراژها در فرمول در نظر گرفتهایم.
به عبارت دیگر به جای اینکه زیربنای مفید را در فرمول در نظر گرفته، سپس با چالش محاسبه انباری و پارکینگ روبرو شویم، زیربنای مفید بعلاوه مشاعات (کل زیر بنا) را در فرمول آوردهایم. توجه داشته باشید که این فرمول تقریبی است، اما با تقریب بسیار خوبی نتیجه میدهد.
ضمن تشکر از مطلبتون
به بهره پول اشاره نشده یا به نوعی در دل هزینه ساخت دیده شده
به خود سود پول اشاره ای نشده هم به پول زمین سود میخوره و هم به پول ساخت
سلام دوست گرامی
ما سود را برای جمیع هزینه ساخت و پول زمین در نظر گرفتهایم. توجه داشته باشید که شما در حال انجام یک کار اقتصادی هستید، همانند سپردهگذاری بانکی. و این سود، سود فرایند اقتصادی شماست.
سلام
بنده الان شرایط خودم را محاسبه مردم منفی درآمد ، یعنی شروع به ساخت نکنم؟؟!!!!!
قیمت زمین ۱.۵ میلیارد
متراژ کل زمین۲۳۵متر
قیمت سلخت۳میلیون متری
قیمت فروش منطقه۸میلیون متری
۶۰٪ بنا ی مفید
شما حساب کنید لطفا
سلام وقتبخیر
اگر قصد ساخت برای مصرف شخصی دارید انجام دهید اما اگر به دنبال سود هستید خیر فعلا که در دوره رکود هستیم زمان مناسبی نیست.
اواخر دوران رکود و اوایل دوران رونق برای ساخت اقدام کنید.
تشکر از مطلب مفیدتون
طبقه همکف که معمولا پارکینگ و انباری هست رو در تراکم محاسبه میشه یانه؟؟ مثلا یک آپارتمان با ۴ طبقه مسکونی و همکف (پارکینگ و انباری) که مجموعا ۵ طبقه میشه، تراکم رو ۵در نظر میگیریم یا ۴؟؟؟؟
سلام وقتبخیر
تراکم در واقع به معنای زیربنای مفید است.
اگر در طبقه همکف یک واحد ساخته شود جزو تراکم محسوب میشود در غیر اینصورت خیر.
در پاراگراف آخر عنوان کردید که هر وقت تغییرات نسبت قیمت زمین به آپارتمان کاهشی شد، زمان مناسبی برای خرید است. منظورتون از خرید پ، خرید زمین است؟
سلام وقت بخیر احسان عزیز
بله منظور خرید زمین برای ساخت و ساز است.
سلام , خسته نباشید
ایا این تعریف درست است
قیمت هر متر مربع زمین یا خانه کلنگی در یک منطقه(محله) در یک کلانشهر ۱.۵ برابر قیمت یک متر مربع اپارتمان نوساز در همان محله است
ممنون
سلام وقت بخیر جناب عزتی
همانطور که در متن مقاله آمده «نمیتوان هیچ نسبت ثابتی بین قیمت زمین و آپارتمان فرض کرد. هر چند قیمت زمین و آپارتمان تحت تاثیر یکدیگر قرار دارند، اما قیمت هر یک به عوامل مختلفی بستگی دارد.»
عالی بود
سلام وقت بخیر
سپاس گزارم خانم سلامی.
احسنت جناب عمویی مطالب شما همچنان جذاب و کاریردی و عالیست
سلام جناب عابدزاده عزیز.
خوشحالیم که مطالب مورد رضایت شما قرار گرفته است.
ممنونم خیلی راهنمایی خوبی کردید
سلام وقتبخیر
سپاس از حسننظر شما
با سلام ممنون از مطلب بسیار ازنده شما دو سوال داشتم لطفا در صورت امکان بنده را راهنمایی بفرمایید 1-هزینه ساخت خرپشته را نباید محاسبه کرد و آیا فضای خرپشته جز اون 60 درصد محاسبه میشه یا نه؟
2-میتونیم هزینه ساخت پارگینگ را 50 درصد هزینه ساخت طبقات در نظر بگیریم؟
با سپاس
سلام وقت بخیر
بله مشاعات هم بعلاوه متراژ مفید در ساخت و ساز محاسبه میشوند.
خیر امتیاز پارکینگ ۸ تا ۱۰ درصد روی قیمت واحد میافزاید که در شهرهای مختلف گوناگون است.
سلام خسته نباشید .ممنون به خاطر اطلاعات مفیدی که ارائه دادید.
سوال:ایا ممکنه قیمت یک متر زمین از قیمت یک متر اپارتمانی که تو همون زمین ساخته میشه کمتر باشه ؟مثلا اگر دریک زمین ۳۰۰ متری ۶ طبقه اپار تمان بسازیم ممکنه قیمت یک متر اپارتمان ساخته شده از یک متر زمین بیشتر باشه؟؟
سلام وقت بخیر
قیمت یک متر زمین از قیمت یک متر آپارتمان بیشتر است به این علت که زمین دارای تراکم است.این مثالی که فرمودید اگر 60 درصد زمین ساخته شود یعنی با تراکم 180درصد می توان 540متر بنا ساخت به عبارتی هر طبقه 90 متر.
درود ؛ سپاسگذارم بابت اطلاعات مفیدی که ارائه فرمودید. اگر در خصوص محاسبات ارائه شده نرم افزار خاصی طراحی شده تا اینکار را انجام دهد لطفا معرفی بفرمایید.
سلام وقت بخیر
خیر چنین نرم افزاری وجود ندارد یا در صورت وجود ما از آن بی اطلاعیم.
دوست عزیز ساخت یک خانه ویلایی شیک در منظقه خوب شهر میتونه سود 100 تا 200 درصدی برامون به همراه داشته باشه ؟
سلام وقت بخیر
باید دید با نگاه بلند مدت قصد سرمایه گذاری دارید یا نگاه کوتاه مدت؟
چون باتوجه به اینکه در دوران رکود هستیم نباید انتظار رشد سود داشته باشید و ممکن است خواب سرمایه را تجربه کنید. بهترین زمان برای ساخت اواخر دوران رکود و اوایل دوران رونق است.
سلام. چجوری بفهمیم اواخر دوران رکود چه زمانی هست؟ الان که خرداد 1401 هستیم شما حدس میزنید اواخر دوران رکود چه زمانی است؟
سلام وقت بخیر
در اواخر دوران رکود یعنی همان دوران گذر از رکود به رونق تعداد معاملات افزایش پیدا می کند و سرمایه گذاران زیادی وارد بازار می شوند.
اگر اتفاق خاصی نیوفتد احتمالا تا سال 1403 در رکود باشیم.
البته باید عرض کنم حتی زمانی که بازار در رکود باشد همچنان افزایش قیمت داریم اما این افزایش قیمت کمتر از میانگین تورم در جامعه است.
ضمنا باید عرض کنم اگر قصد خرید ملک برای سکونت دارید یا کسب و کاری ندارید که بیش از میانگین تورم سودده باشد بهتر است به راکد بودن بازار توجه نداشته باشید و خرید را انجام دهید.
با سلام
با تشکر از مطالب کاربردی و مفیدتون
لطفا در مورد محاسبهی هزینه ساخت یعنی اینکه در فواصل زمانی مختلف ، چطور میشه ، هزینۀ هر متر مربع ، در سفت کاری و نازک کاری ضعیف ، متوسط ، نرمال و خوب ، لاکچری و عالی ، رو بدست آورد؟
در کل فرمول رو ارائه کردید ، اما این هزینۀ ساخت هر متر مربع رو از کجا میشه بدست آورد؟
ممنون از راهنمایتون
سلام وقتبخیر
هزینه ساخت هر متر مربع در هر شهر را سازمان نظام مهندسی آن شهر برآورد و اعلام میکند.
سلام من یک زمین ۱۸۱ متر در جای خوب شهر دارم که ۳ طبقه روی پیلوت میخواهم بسازم ۱۰۰ در صد زمین رو میخواهم بسازم با توجه به دو بر بودن زمین و امکان پیشروی از دو طرف تا ۸۰ سانت ابعاد زمین ۲۴*۷.۵هست میخواهم بدونم چقدر هزینه ساخت من میشود ومن متوجه طریقه محاسبه مشاعات نشدم هزینه ساخت هم فعلا متری ۶ میلیون برای من برآورد شده ممنون میشم جواب بدید و برام حساب کنید
سلام وقتبخیر
متاسفانه امکان گرفت مجوز ۱۰۰٪ ساخت برای خانههایی با متراژ بالای ۱۰۰ متر وجود ندارد.
عالی بود، ممنون
سلام و عرض ادب
سپاسگزاریم از همراهی شما
سلام.وقتی گفته میشود هزینه ساخت متری مثالا ۱۰ میلیونجوتز ساخت هم در همین ۱۰ تومن گنجانده سده یا جداگانه محاسبه میشود؟
با سلام و احترام
هزینه جواز ساخت در هزینه ساخت محاسبه نمیشود.